Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Βελουτέ σούπα μπρόκολο

Home/Συνταγές/Βελουτέ σούπα μπρόκολο
βελουτέ σούπα μπρόκολο
Βελουτέ σούπα μπρόκολο με κρέμα γιαουρτιού

Μερίδες: 4-5

Υλικά για την σούπα
  • 1.200 γραμμ. μπρόκολο καθαρισμένο (κυρίως τα μπουκετάκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κοφτές ρύζι (οποιουδήποτε τύπου)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 L νερό
  • Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση

1) Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – ψηλή φωτιά και σοτάρουμε το τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα για 2-3′.
2) Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το νερό, αλάτι & πιπέρι, σκεπάζουμε τα υλικά και τα σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.
4) Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ (προτιμότερο να το κάνουμε σε 2 δόσεις αν το μπλέντερ είναι μικρό). Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε εάν χρειάζεται και ανακατεύουμε πάνω από φωτιά μέτριας έντασης μέχρι να πάρει μια βράση.
Διατηρούμε τη βελουτέ ζεστή.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Ρίχνουμε το γιαούρτι στο μίξερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Εάν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα και ξαναχτυπάμε για να είναι ομοιόμορφη.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα με λίγη κρέμα γιαουρτιού.