Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Βαρύ με ολίγη

Home/Γενικά/Βαρύ με ολίγη
coffee3

Αν νομίζετε ότι ο καφές μας δίνει μόνο την καφεΐνη για να ξυπνήσουμε, τότε είστε γελασμένοι. Ο καφές δεν οξύνει μόνο τις γνωστικές μας ικανότητες (μνήμη, προσοχή, αντίληψη) αλλά σε ένα βαθμό θωρακίζει και τον οργανισμό μας.

Η ποσότητα του καφέ που καταναλώνουμε καθημερινά δίνει μια ικανοποιητική ποσότητα αντιοξειδωτικών. Εκτός από αυτά περιέχει νιασίνη, κάλιο, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο βοηθώντας έτσι στη σωστή λειτουργία της ινσουλίνης στον οργανισμό.

Ο καφές περιέχει πάνω 1000 αρωματικές ενώσεις οι οποίες του δίνουν το ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Βέβαια με την προσθήκη γάλακτος ή αφρόγαλου σε συνδυασμό με μια ικανοποιητική ποσότητα ζάχαρης, ο καφές γίνεται μια θερμιδική “μπόμπα”. Για να μην αναφέρουμε τη βιομηχανία των υπερεθνικών αλυσίδων που προσθέτουν στον καφέ από ζαχαρούχο γάλα μέχρι σιρόπια με γεύσεις. Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε γλυκά σε υγρή μορφή.

Από την άλλη η προσθήκη κανέλας σε ορισμένους καφέδες θεωρείται ευεργετική καθώς και αυτή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες.

Καφείνη

Αυτό που θα πρέπει βέβαια να προσεχθεί είναι η πρόσληψη καφεΐνης στις εγκύους. Η μέγιστη προσλαμβανόμενη ποσότητα που συνιστούν οι επιστήμονες υγείας είναι στα 200 mg την ημέρα. (μια κούπα 180ml καφέ φίλτρου έχει 180mg καφεΐνη- ένα φλιτζάνι 30ml καφέ esspresso έχει από 30 έως 50mg)

Πηγές:

Chemistry in every cup
Benefits of Java

Σχετικά άρθρα:

Ο καφές δεν είναι μόνο απόλαυση

Πιείτε καφέ, κάνει πολύ καλό τελικά. Αλλά μην καπνίζετε.