Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Τι αυξάνει τη βιολογική ηλικία του σώματός μας;

Home/Κλινική Διατροφή/Τι αυξάνει τη βιολογική ηλικία του σώματός μας;
biological
Βιολογική ηλικία

Έρευνα του Πανεπιστήμιου της Γλασκώβης είχε ενδιαφέροντα αποτελέσματα πάνω στη βιολογική ηλικία του σώματός σε σχέση με τη διατροφή. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας και τα λαχανικά και φρούτα και η συχνότητα με την οποία καταναλώνονται.

Τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένη ποσότητα φωσφορικού άλατος στο αίμα η οποία οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Από τα στοιχεία της έρευνας, οι άνδρες είχαν μεγαλύτερα ποσοστά φωσφορικού άλατος στο αίμα μιας και είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση κρέατος σε σχέση με τις γυναίκες. Παράλληλα είχαν μικρή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημών του Καρκίνου και το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα, έδειξε ότι τα υψηλά ποσοστά φωσφορικού άλατος μπορεί να συνδέονται με μειωμένη λειτουργία των νεφρών και σε μερικές περιπτώσεις και με νεφροπάθειες.

Ο καθηγητής Paul Shiels αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η έρευνά μας εμφανίζει ένα δεσμό μεταξύ του υψηλού ποσοστού φωσφορικού άλατος στο αίμα και των σχετιζόμενων με την ηλικία χρόνιων νόσων”.

Το φωσφορικό άλας εμπεριέχεται σε πολλές τροφές. Το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά είμαι μέσα σε αυτές.

Ήδη από προηγούμενες έρευνες τα υψηλά ποσοστά φωσφορικού άλατος έχουν συσχετιστεί με καρδιοπάθειες, πρόωρη αγγειακή γήρανση και νεφροπάθειες.

“Δεν διέφυγε της προσοχής μας στην έρευνα ότι η ποιότητα το κόκκινου κρέατος που κατανάλωναν οι εξεταζόμενοι είχε αντίκτυπο στην κατάσταση της υγείας τους” δήλωσε με στόμφο ο καθηγητής.