Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Φρέσκος σολωμός ποσέ με λεμονάτη σάλτσα, σπαράγγια, αβοκάντο

Home/Συνταγές/Φρέσκος σολωμός ποσέ με λεμονάτη σάλτσα, σπαράγγια, αβοκάντο
σολωμός ποσέ συνταγή

Προετοιμασία:

Σε μια μεμβράνη βάζουμε το επιθυμητό κομμάτι σολωμού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και ξύσμα λεμόνι. Έπειτα τυλίγουμε αρκετά σφιχτά. Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού χαμηλώνουμε, ώστε να μην κοχλάζει το νερό. Τοποθετούμε το κομμάτι σολωμού μέσα στο νερό για περίπου 20’ με 30’. Στην ουσία έχουμε πετύχει να φτιάξουμε σολωμό ποσέ! Λίγες θερμίδες και πολύ θρεπτικό, διότι όλα τα συστατικά του ψαριού παραμένουν! Ο σολωμός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά!

Στη συνέχεια φρυγανίζουμε 1 φέτα ψωμί πολύσπορο και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά μας. Φτιάχνουμε μια μπρουσκέτα με απλά λόγια προσθέτοντας λευκό ταραμά!

Μαριναρισμένα λαχανικά

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα μισά καρότα και λίγο αβοκάντο. Ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε για μια 1 μερίδα θα βάλουμε 3 τμχ σπαράγγια και ένα μικρό κομμάτι καρότο, τα οποία τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Εκτός από τις κορυφές των σπαραγγιών τις οποίες τις αφήνουμε όπως είναι!
Βράζουμε για 1-2 λεπτά τα σπαράγγια! Έπειτα κόβουμε σε μικρά κυβάκια κ μαρινάρουμε σε λαδολέμονο και άνιθο, αλάτι, πιπέρι και τα τοποθετούμε πάνω στις μπρουσκέτες. Ό,τι περισσέψει μέσα στο λαδολέμονο που έχουμε φτιάξει για το σολωμό!
Την ίδια συνταγή μπορούμε ακριβώς με την ίδια διαδικασία να την κάνουμε με τσιπούρα, λαυράκι η όποιο άλλο ψάρι επιθυμούμε!

Υλικά

  • 200γρ γρ σολωμός (1 μερίδα)
  • 4τμχ σπαράγγια
  • 4 baby καρότα
  • Άνιθος ψιλοκομμένος
  • 50γρ. λευκός ταραμάς
  • 1/2 αβοκάντο

vinaigrette λεμονιού

  • 100γρ λάιμ
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 10γρ μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από λάιμ

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο που το ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά!

Tip of recipe

Σε ένα σκεύος προσθέστε 100γρ. καστανή ζάχαρη και 100 γρ. αλάτι, αφήστε το σολωμό για 20′. Έπειτα ξεπλένετε και ακολουθείτε την διαδικασία που αναφέρουμε πιο πάνω.

Ευχαριστώ την chef Βαρβάρα Σαχατζιάν για τη συνταγή που μας πρότεινε! Μπορείτε να δείτε και άλλη συνταγή της εδώ: Μιλφέιγ λαχανικών με κοτόπουλο

σολωμός ποσέ συνταγή
Η chef Βαρβάρα Σαχατζιάν