Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής: “Ο,τι τρώμε μας σκοτώνει”

Home/Γενικά/Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής: “Ο,τι τρώμε μας σκοτώνει”

“Είμαστε ο,τι τρώμε”. Είναι μια έκφραση που ακούγεται πολύ. Η Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής έρχεται όμως να μας ταρακουνήσει και να μας πει ότι “Ο,τι τρώμε μας σκοτώνει”.

Σύμφωνα με τη Jessica Fanzo, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο John Hopkins και επιβλέπων της Global Nutrition Report, η κακή διατροφή είναι μεγαλύτερος παράγοντας θνησιμότητας και από την ατμοσφαιρική μόλυνση, αλλά και από το κάπνισμα!

“Αυτό που τρώμε, μας σκοτώνει”, προειδοποιεί και προτάσει να ξαναδούμε ολικά το παγκόσμιο σύστημα διατροφής. Η έλλειψη γνώσεων και διατροφικής παιδείας, καθώς και η οικονομική δυσχέρεια για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι από τους βασικούς λόγους της κακής διατροφής.

 

Αποτυχία των στόχων για το 2025

Οι περισσότερες χώρες δε θα φτάσουν το στόχο για τις αλλαγές στη διατροφική πολιτική τους που είχαν θέσει για το 2025 σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής. Για τους στόχους που είχε θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το 2025 είχα γράψει άρθρο από τον Φλεβάρη του 2017: Οι στόχοι του Π.Ο.Υ για το 2025. “Η πρόοδος που σημειώνεται είναι απαράδεκτα αργή” σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

 

Τα θετικά από το Άμστερνταμ

Από την άλλη η Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής σημειώνει και μια θετική είδηση. Από το 2012 μέχρι σήμερα στο Άμστερνταμ κατάφεραν μείωση των υπέρβαρων και παχύσαρκων. Αυτό επετεύχθει μέσω συνεχόμενης καμπάνιας στα σχολεία για υγιεινά σνακ και γεύματα καθώς και με περιορισμό στις διαφημίσεις ανθυγιεινού φαγητού.

 

Όχι άλλο φαγητό για πέταμα

Τέλος, σημειώνεται ότι η διατροφή παγκοσμίως μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αν εκμεταλλευτούμε το φαγητό που πετιέται χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Κάθε χρόνο η μισή παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών καταστρέφεται ή πετιέται σύμφωνα με την Έκθεση!!!

 

Πηγή: Global Nutrition Report