Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Κεφίρ: οι ευεργετικές ιδιότητές του

Home/Γενικά/Κεφίρ: οι ευεργετικές ιδιότητές του
κεφίρ προβιοτικά

Το κεφίρ είναι ένα ποτό που δημιουργείται έπειτα από ζύμωση. Παραδοσιακά  γίνεται με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα το οποίο έχει υποστεί φυσική ζύμωση με την προσθήκη αληθινών σπόρων κεφίρ. Ο χρόνος της ζύμωσής του επηρεάζει και την τελική του γεύση.

Διατροφικά χαρακτηριστικά

Μπορεί το γάλα να είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, αλλά και το κεφίρ δεν πάει πίσω σε αυτά τα συστατικά. Παράλληλα έχει τα πλεονεκτήματα των προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι γνωστά ως “φιλικά βακτήρια”, τα οποία λειτουργούν κατευναστικά στα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, όπως το φούσκωμα και οι πεπτικές διαταραχές.

Η ζύμωση προκαλεί επίσης διάσπαση της λακτόζης. Έτσι το κεφίρ συνίσταται για όσα άτομα έχουν δυσανεξία σε αυτή.

Περιέχει περίπου 30 στελέχη ευεργετικών βακτηρίων. Κάποια από αυτά τα στελέχη περιέχουν τα βακτήρια γαλακτικού οξέος. Το Lactobacillus kefiri, το οποίο είναι ένα από αυτά και βρίσκεται αποκλειστικά στο ομώνυμο ρόφημα, έχει την ιδιότητα να αναστέλλει τη δράση επιβλαβών βακτηρίων, όπως η σαλμονέλλα, το ελικοβακτήριο του πυλωρού και η Escherichia coli (ουρολοίμωξη).

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ότι περιέχει καλή ποσότητα ασβεστίου, όπως τα περισσότερα γαλακτοκομικά.

Πολλές εταιρείες πλέον κυκλοφορούν το κεφίρ με διάφορες γεύσεις, έτσι ώστε να είναι αρεστό και σε όσους/ες δεν αγαπάνε την αυθεντική του γεύση. Δοκιμάστε το και με γεύσεις!

(Το κεφίρ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί γάλακτος ή γιαουρτιού και στα διάφορα smoothies)