Nut tempura – Παναρισμένες Μπουκίτσες Ξηρών Καρπών
To Nut tempura δεν περιέχει λακτόζη, είναι χαμηλό σε υδατάθρακες και ιδανικό για vegan διατροφή
Συστατικά:
- 50 γραμμάρια φυστίκια
- 50 γραμμάρια καρύδια
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φουντούκια
- 50 γραμμάρια cashews
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- Κρύο νερό
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
- Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
Οδηγίες:
- Αναμείξτε το αλεύρι με το κρύο νερό για να σχηματίσετε ένα παχύρευστο ομοιόμορφο μείγμα
- Κόψτε με ένα μαχαίρι τους ξηρούς καρπούς και ρίξτε τους στο μείγμα
- Προσθέστε το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι
- Ψύξτε για 1 ώρα
- Ζεστάνετε το τηγάνι με λίγο λάδι
- Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και βάλτε τις στο τηγάνι
- Βγάλτε τις μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι
Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς
Δείτε το βίντεο:
Δείτε και άλλες συνταγές εδώ: https://www.sotiriou-diaitologos.gr/tag/syntagi/