Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Μεσογειακό ελαφρύ cheesecake

Home/Συνταγές/Μεσογειακό ελαφρύ cheesecake
ελαφρύ τσιζκέικ διαιτολόγος

light ελαφρύ cheesecake συνταγήΘέλετε μια συνταγή για μεσογειακό ελαφρύ cheesecake; Δοκίμασα ένα κομμάτι από τη φίλη Παρασκευή και μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτηκα να μοιραστώ τη συνταγή που μου έδωσε!

Υλικά για τη βάση
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 150 γραμμάρια λιναρόσπορος
  • 10 βασιλικοί χουρμάδες
Υλικά για τη γέμιση
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
  • 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Υλικά για την επικάλυψη
  • 300 γραμμάρια φράουλες (φρέσκες ή καταψυγμένες)
  • 125 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
  1. Αν οι φράουλες είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να ξεπαγώσουν.
  2. Παράλληλα αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.
  3. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι
  4. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους μεταφέρουμε στο ίδιο σκεύος με τα καρύδια
  5. Προσθέτουμε τον κοπανιστό λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε προς το παρόν
  6. Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισηςστο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα
  7. Μεταφέρουμε τη βάση του cheesecake στο σκεύος όπου θα τοποθετηθεί το γλυκό και την ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας
  8. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα τυριού και το αποθηκεύουμε όλο στο ψυγείο
  9. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τις φράουλες, τα μύρτιλα, τον χυμό πορτοκαλιούκαι το μέλι (τα υλικά για την επικάλυψη δλδ). Τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά
  10. Βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, το περιχύνουμε με την επικάλυψη και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!