Ο καιρός έχει ζεστάνει και όλοι ζητάμε κάτι δροσιστικό, εύκολο και με λίγες θερμίδες. Μια σπιτική λεμονάδα πλούσια σε βιταμίνη C είναι ο,τι πρέπει για να μας ενυδατώσει και να μας δροσίσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 200ml νερό
- 50γρ ζάχαρη καστανή ή μέλι
- στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουτάλι της σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 500ml χυμός λεμονιού
- 750ml σόδα παγωμένη
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλάτι και αφήστε να πάρουν μια βράση
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και μετά από 2-3’ αποσύρεται από τη φωτιά
- Τοποθετήστε το σιρόπι στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά
- Σουρώστε το σιρόπι, για τυχόν κομματάκια και το αφήνετε στο ψυγείο
- Ανακατεύετε τη σόδα με το σιρόπι λεμονιού και το μοιράζετε σε 6 παγωμένα ποτήρια
Extra tip:
Προσθέστε φύλλα μέντας ή δυόσμου και φέτες λεμονιού για περισσότερη γεύση και άρωμα στη λεμονάδα σας!