Μία ακόμα συνταγή ήρθε να προστεθεί στην κατηγορία συνταγών της ιστοσελίδας μου. Αυτή τη φορά από τον Αλέξανδρο Βαλσάμη. Η συνταγή περιέχει κνήμες κοτόπουλου, φακές, ντομάτα και πολλά μπαχαρικά. Ελπίζω να σας αρέσει και να την απολαύσετε!
Υλικά για το κοτόπουλο
- 4 κνήμες κοτόπουλου
- Κρεμμύδι-σέλερι-καρότο (ψιλοκομμένα)
- ελαιόλαδο
- σάλτσα ντομάτας
- ξύδι από κρασί
- αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, σκόρδο, πάπρικα
- νερό
Υλικά για τις φακές
- φακές
- κρεμμύδι-σέλερι-καρότο (ψιλοκομμένα)
- φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- σάλτσα ντομάτας
- ξύδι από κρασί
- αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κύμινο
- νερό
Εκτέλεση για το κοτόπουλο
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις κνήμες για να πάρουν χρώμα
- Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
- Τα σωτάρουμε και αυτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σβήνουμε με το ξύδι
- Αφήνουμε το ξύδι να εξατμιστεί και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις κνήμες κοτόπουλου και ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα
Εκτέλεση για τις φακές
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράζει και ρίχνουμε τις φακές
- Βράζουμε για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε στο ίδιο κατσαρολάκι
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα λαχανικά για να σωταριστούν και όταν είναι έτοιμα βάζουμε τις φακές
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύδι, τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και αφήνουμε να δέσει σε μέτρια φωτιά
Ο Αλέξανδρος Βαλσάμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονικη. Είναι σεφ στο Island boutique hotel στη Λάρνακα. Είναι 42 χρόνων και έχει δουλέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αγγλία.