Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Κέικ με λωτό και ginger

Home/Συνταγές/Κέικ με λωτό και ginger

Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα γευστικό κέικ με λωτό που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας. Ο λωτός είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως το φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες ενώ περιέχει μόλις 70 θερμίδες ανά 100 γρ.

Το κέικ με τον λωτό είναι μία από τις αρκετές υγιεινές συνταγές που ανεβάζουμε στο siτε, αποδεικνύοντας έτσι ότι η διατροφή μπορεί να είναι και νόστιμη αλλά και υγιεινή, διατηρώντας τις θερμίδες χαμηλά.

Υλικά

  • 1/2 φλ. πούλπα λωτού (2 λωτοί περίπου)
  • 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ. γλ. εσάνς πορτοκάλι (ελάχιστη) ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ. γλ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/3 φλ. νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα 28 εκατοστών.

Αδειάζουμε την ψίχα του λωτού και πετάμε την φλούδα. Τον περνάμε από ένα σουρωτήρι για να συγκρατήσουμε τα κουκούτσια και να έχουμε καθαρή πούλπα. Χτυπάμε την πούλπα στο μούλτι για να έχουμε λείο αποτέλεσμα.

Σε μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο, τα αβγά, την εσάνς ή το ξύσμα και τα μπαχαρικά.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο λωτός έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις διάφορες αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχει όπως τα φλαβονοειδή, τη βιταμίνη Α, το β-καροτένιο και το λυκοπένιο.

Σε άλλο μπωλ ενώνουμε την πούλπα του λωτού με τη μαγειρική σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης.

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε. Χρησιμοποιούμε σκούρα φόρμα ψησίματος, ίσως αν έχετε διαφορετική να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.

Πηγή: Blog – Η μάνα του λόχου