Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Απαιτούνται απαραίτητα cookies για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συναίνεσης. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.

Τα cookies ανάλυσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

Τα cookie απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου, γεγονός που βοηθά στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή στους επισκέπτες προσαρμοσμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

Γλυκό του κουταλιού: γλυκό με αντιοξειδωτικά

Home/Γενικά/Γλυκό του κουταλιού: γλυκό με αντιοξειδωτικά

Μια ευχάριστη έκπληξη χάρισαν τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας στους λάτρεις του γλυκού. Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, μας χάρισε ευχάριστα νέα για το γλυκό του κουταλιού.

Η έρευνα και η μεσογειακή διατροφή

Η έρευνα μελέτησε τη σύσταση σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία και είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Συγκεκριμένα το γλυκό του κουταλιού που εξετάστηκε (γλυκό κεράσι) διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τα αντιοξειδωτικά του φρούτου. Αποδείχτηκε έτσι για ακόμα μια φορά ότι η μεσογειακή διατροφή και οι παραδοσιακές συνταγές της διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα πολύτιμα συστατικά των τροφών, παρόλη την επεξεργασία που υφίστανται.

Εργαστηριακή ανάλυση

Στην ανάλυση που έγινε στο εργαστήριο υπό την επίβλεψη του καθηγητή του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας  Τροφίμων Δρ. Αδαμίδη Τρύφωνα, διαπιστώθηκε ότι το φρούτο διατήρησε τις πολυφαινόλες του σε ποσοστό 80% ενω τα φλαβονοειδή σε ποσοστό 50%. Ένα πολύ καλό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για επεξεργασμένο τρόφιμο. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, αυτή η διατήρηση πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι “το βράσιμο του φρούτου στις συνταγές αυτές δεν είναι εξαντλητικό”.

Η έρευνα θα συνεχιστεί και σε άλλα φρούτα γλυκών του κουταλιού.

Σχετικά άρθρα:

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν τη σοκολάτα κατά την περίοδό τους;

Υγιεινές επιλογές για το πρωινό γεύμα.