Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί πολύ η είδηση με τη Nutella και τις καρκινογόνες ουσίες που ενδέχεται να περιέχει. Αντί σχολίου ή ανάλυσης των υλικών που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές τροφίμων σας
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό κακάο. Το κακάο έχει διάφορα οφέλη για την υγεία μας. Από την άλλη τα οφέλη μπορούν να αντιπαρατεθούν από το μεγάλο ποσοστό σε ζάχαρη
Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη γνωστή για το ρόλο της στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόσληψή της γίνεται από διάφορες τροφές.
Πάντα τέτοιες μέρες υπάρχει ένα ερώτημα. Τι έχει περισσότερες θερμίδες; Το μελομακάρονο ή ο κουραμπιές; Ας τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν…
Στο παρόν άρθρο θα σταθούμε στις εναλλακτικές επιλογές τροφών που έχουν οι χορτοφάγοι ώστε να καλύψουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά, τα μέταλλα και τις βιταμίνες που σε μεγάλο ποσοστό
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά “γεύμα χωρίς γλουτένη”, “έχω δυσανεξία στη γλουτένη” και πάρα πολλές τέτοιου είδους ατάκες. Θα πρέπει καταρχήν να καταλάβουν όλοι/ες που έχουν “πειστεί” ότι τους “πειράζει”
“Μικρή μεν η αύξηση, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητική” δηλώνουν οι επιστήμονες και σημειώνουν ότι κανονικά η πάθηση εμφανίζεται στους ενήλικες και συνήθως συνδέεται με την παχυσαρκία.
Το 2014 είχα γράψει αυτό το άρθρο: “Δυσανεξία. Η αλήθεια και το ψέμα”. Φέτος έρχεται επιτέλους το Υπουργείο Υγείας και επιβεβαιώνει την απάτη με τα τεστ δυσανεξίας αλλά και με
Οι αθλούμενοι και οι αθλητές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε μακροθρεπτικά συστατικά και μερικές φορές και σε μικροθρεπτικά. Στόχος του διαιτολόγου είναι να καλύψει αυτές τις επιπλέον ανάγκες με ένα ολοκληρωμένο
Το ποδόσφαιρο είναι ένα απαιτητικό άθλημα στο οποίο η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Πρέπει οι ομάδες να δώσουν την κατάλληλη σημασία σε αυτό το σκέλος, ώστε να υπάρξει αναβάθμιση στη