Μεσογειακό ελαφρύ cheesecake

Home/Συνταγές/Μεσογειακό ελαφρύ cheesecake
ελαφρύ τσιζκέικ διαιτολόγος

light ελαφρύ cheesecake συνταγήΘέλετε μια συνταγή για μεσογειακό ελαφρύ cheesecake; Δοκίμασα ένα κομμάτι από τη φίλη Παρασκευή και μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτηκα να μοιραστώ τη συνταγή που μου έδωσε!

Υλικά για τη βάση
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 150 γραμμάρια λιναρόσπορος
  • 10 βασιλικοί χουρμάδες
Υλικά για τη γέμιση
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
  • 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Υλικά για την επικάλυψη
  • 300 γραμμάρια φράουλες (φρέσκες ή καταψυγμένες)
  • 125 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
  1. Αν οι φράουλες είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να ξεπαγώσουν.
  2. Παράλληλα αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.
  3. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι
  4. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους μεταφέρουμε στο ίδιο σκεύος με τα καρύδια
  5. Προσθέτουμε τον κοπανιστό λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε προς το παρόν
  6. Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισηςστο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα
  7. Μεταφέρουμε τη βάση του cheesecake στο σκεύος όπου θα τοποθετηθεί το γλυκό και την ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας
  8. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα τυριού και το αποθηκεύουμε όλο στο ψυγείο
  9. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τις φράουλες, τα μύρτιλα, τον χυμό πορτοκαλιούκαι το μέλι (τα υλικά για την επικάλυψη δλδ). Τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά
  10. Βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, το περιχύνουμε με την επικάλυψη και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!