Θέλετε μια συνταγή για μεσογειακό ελαφρύ cheesecake; Δοκίμασα ένα κομμάτι από τη φίλη Παρασκευή και μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτηκα να μοιραστώ τη συνταγή που μου έδωσε!
Υλικά για τη βάση
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 150 γραμμάρια λιναρόσπορος
- 10 βασιλικοί χουρμάδες
Υλικά για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
- 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Υλικά για την επικάλυψη
- 300 γραμμάρια φράουλες (φρέσκες ή καταψυγμένες)
- 125 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Αν οι φράουλες είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να ξεπαγώσουν.
- Παράλληλα αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.
- Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι
- Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους μεταφέρουμε στο ίδιο σκεύος με τα καρύδια
- Προσθέτουμε τον κοπανιστό λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε προς το παρόν
- Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισηςστο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα
- Μεταφέρουμε τη βάση του cheesecake στο σκεύος όπου θα τοποθετηθεί το γλυκό και την ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα τυριού και το αποθηκεύουμε όλο στο ψυγείο
- Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τις φράουλες, τα μύρτιλα, τον χυμό πορτοκαλιούκαι το μέλι (τα υλικά για την επικάλυψη δλδ). Τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά
- Βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, το περιχύνουμε με την επικάλυψη και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!